2016. november 14., hétfő

A KÚT

A kút az élethez nélkülözhetetlen tiszta víz nyerőhelye. Sokan tartják számon a múlt rejtelmeinek őrzőjeként. Olykor valódi veszélyforrást is jelent. Van, hogy mindezt egyszerre szimbolizálja, s a kezdet, az éltető erő, az emlékezés és a vég összesűrűsödik benne. A néhai római legios, Szent Márton születését és életét számtalan bizonytalanság övezi. Az utókor azonban kitartóan ragaszkodik ahhoz a legendához, amelynek középpontjában egy kút áll Savaria szívében. A történet szerint e kút vízével keresztelte meg az egykori katona saját édesanyját, egy új, hittel telt élethez segítve őt.



A Szent Márton Programiroda és a Weöres Sándor Színház interaktív színházi sorozattal kívánja közelebb hozni a középiskolás korosztály számára Szent Márton példázatát. Az első rész az édesanya megkeresztelésének történetét eleveníti fel.

Szereplők:
Szent Márton/Matusek Attila e.h.
Petra/Hartai Petra e.h.
Apa/Jordán Tamás
A bejátszások szereplői: Kiss Mari, Szabó Tibor, Vlahovics Edit, Bánfalvi Eszter, Szabó Róbert Endre, Papp-Ionescu Dóra, Korponay Zsófi, Ostyola Zsuzsanna, Móri Csaba, Kiss Krisztián

Író/dramaturg: Barták Balázs
Tanácsadó: Martos Levente Balázs
Történész: Katona Attila
A filmbejátszásokat készítette/operatőr: Kaczmarski Ágnes
Segédoperatőr: Dömötör Katalin
Hang: Joós Márton
Fény: Simon Ottó, Boros Dániel
Jelmez: Varga Alexandra
Fodrász: Kottán Éva
Kellék: Nagy Kornél
Díszlet: ifj. Bálint Gábor
A rendező munkatársa: Kisely Máté, M. Kapornaki Rita, Németh Károly
Rendező: Jordán Tamás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése